Top Model België

logo-tmb-2017Vandaag de dag is mode niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Er zijn daarom ook veel mode contests waaraan deelgenomen kan worden. Een zeer bekende is Top Model België. Dit contest is een waaraan mensen van verschillende leeftijden kunnen deelnemen en wat voor velen een grote droom is. Het is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze modellen wedstrijden in de wereld en heeft bekendheid opgedaan door de professionaliteit en het succes van de contestanten.

Het doel van Top Model België is om talent te ontdekken. Deelnemers krijgen de gelegenheid om op te vallen en hun talent te tonen aan mode professionals, de media, fotografen, maar ook agentschappen die opzoek zijn naar modellen voor internationale schoonheidsevenementen. Er is een grote vraag naar toekomstige podium sterren en modellen voor tijdschriften en Top Model België speelt in op die behoefte.

Top model richt zich op een grotere groep. Zo kunnen jongens en meisjes van 14 tot en met 26 jaar deelnemen en vrouwen van 27 tot en met 45 jaar. Deze contestanten kunnen in 5 categorieën deelnemen. Vrouwen met een minimale lengte van 170 cm kunnen deelnemen aan de Top Girls Mannequin. Mannen met een minimale lengte van 180 cm kunnen deelnemen aan Top Boys Mannequin. In de categorie Top Girls Model Foto is er geen minimale lengte vereist voor de dames en hetzelfde geldt voor de categorie Top Boys Model Foto. Voor de categorie Top Girls Beauty is er ook geen minimale lengte vereist.

Het meest belangrijke voor de contestanten is dat zij kennis maken met de mode industrie. Modellen worden vaak door hun deelname aan Top Model België benaderd door mode professionals en krijgen zeer aantrekkelijke aanbiedingen. De hoofdprijs is een droomreis naar een gewenste destinatie. Een professionele fotosessie en fotoboek tijdens de droomreis en prachtige cadeaus die worden aangeboden door partners en sponsors van het evenement.