Miss België verkiezing

screen-shot-2015-12-19-at-2-05-16-pmMiss België is een van de grootste miss verkiezingen in België. In deze verkiezing vindt de selectie plaats van de kandidaten die België zullen vertegenwoordigen op het Miss Universe evenement, de Miss World en de Miss International verkiezingen. De eerste verkiezing werd gehouden in 1929 en is sindsdien elk jaar gehouden. Van 1969 tot 2014 vertegenwoordigde de winnares België zowel op de Miss Universe, Miss World en Miss International verkiezing. Vanaf 2015 is dat veranderd en vertegenwoordigt de winnares België tijdens het Miss Universe contest en de twee runner ups zijn de vertegenwoordigers tijdens de Miss World en Miss International.

Het eerste contest dat werd gehouden in 1929 was georganiseerd door de journalist Jean Jacques-Fortis die als promotie stunt een verkiezing van de koning van het strand organiseerde voor de krant waar hij werkzaam was. De winnares was een Britse, dus sprak men haar aan met Miss. Dankzij het grote succes werd er toestemming verleend om het contest jaarlijks te organiseren. Door de jaren heen is het contest gaan uitgroeien tot een top evenement dat niet meer weg te denken is. In 1969 is de verantwoordelijkheid deels overgedragen aan mevrouw Cecile Muller, die destijds de co-presidente en verantwoordelijke was van de organisatie. Op 20 juni 2005 werd deze verantwoordelijkheid aan mevrouw Darline Devos afgestaan, die werd benoemd tot de voorzitter van het organisatiecomité van Miss Belgie.

Het contest is een jaarlijks terugkerend evenement, waaraan enkele voorwaarden verbonden zijn die in acht genomen dienen te worden. De belangrijkste voorwaarde is dat contestanten de Belgische nationaliteit moeten bezitten. Ook moeten ze een maat hebben die varieert van 34 tot 40. Daarnaast moeten ze ongehuwd zijn en geen kinderen hebben. Verder wordt er op de leeftijd gelet. Alleen dames van 18 tot en met 25 jaar komen in aanmerking voor deelname.

Kortom, Miss Belgie is een jonge aantrekkelijke vrouw die vanwege haar kwaliteiten het land kan vertegenwoordigen in zowel binnen- en buitenland.