Frank De Mulder, top fotograaf

qcing-he_400x400Frank de Mulder is een toonaangevende Belgische fotograaf die beroemd is geworden door zijn persoonlijkheid en veel succes heeft geboekt op internationaal niveau. Hij heeft werk verricht voor grote reclamecampagnes en bekende tijdschriften, zoals Playboy, FHM, Maxim en Elle en GQ. De meest intrigerende werken van de Mulder zijn de intieme indrukken van vrouwelijke emoties en schoonheid.

De Mulder werd geboren op 22 augustus 1963 in Gent, België. Van kinds af aan was hij gefascineerd door fotografie, schoonheid en licht. Op zijn twaalfde kreeg hij zijn eerste foto camera van zijn vader, waarmee hij zijn talent kont ontwikkelen. 5 jaren later begon hij foto’s van David Hamilton te kopiëren en investeerde al zijn geld in foto apparatuur. Door zelfstudie deed hij kennis op van de lichtwereld en fotografie.

Hij studeerde film direction te RITS, Brussel en vervolgde zijn studie in Gent aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, waar hij cum laude afstudeerde. Zijn legerdienst deed hij in de filmkunst divisie, waar hij verschillende oorlogsfilms maakte voor militaire trainingen.

De loopbaan van De Mulder begon als cameraman en regisseur van de fotografie van een aantal korte films en commercials. Op zijn 29e besefte hij dat fotografie zijn passie was en heeft hij zich sindsdien ingezet om zijn carrière als fotograaf op een hoger niveau te brengen. Het lukte hem aardig, omdat hij zich heeft ontwikkeld tot een wereld beroemde fotograaf, die wordt vertegenwoordigd door teNeues Publishers. Hij is a;lijd samen met zijn medewerker, Michele van Damme, die verantwoordelijk is voor de art direction en digitale nabewerking. Samen hebben ze studio’s opgezet, waarvan de derde in Gent is gevestigd.

Alhoewel zijn foto’s vaak lijken op werken die verboden zouden moeten worden, zijn ze nooit provocerend. Dit maakt zijn foto’s krachtig en interessant. De Mulder toon het publiek de delicate sensuele wereld van de vrouw, van fragiel en emotioneel tot flamboyant en erotisch, altijd op het hoogste niveau van schoonheid.